Stories

Βραδινές (επί)σκέψεις…

Καλησπέρα. Η ώρα είναι περασμένες 12μ.μ. και ένιωσα την ανάγκη να εξωτερικεύσω τις σκέψεις μου σε εσάς. Ξέρω ότι δεν με διαβάζει κανείς ακόμη αλλά τα γράφω για να τα εμπεδώσω και εγώ.

Θεωρούμε την υγεία και τη ζωή τόσο την δικιά μας όσο και των αγαπημένων μας προσώπων δεδομένη αλλά δεν είναι. Εκεί που είναι όλα μια χαρά και περπατάς ανέμελος στο ροζ συννεφάκι σου,κάνεις σχέδια για το μέλλον,τη ζωή, τσουπ! ξαφνικά γίνετε κάτι που σε ξυπνάει από το λήθαργο της ευτυχίας και σε επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα.

Πρόσφατα συνέβη κάτι σε ένα πολύ κοντινό μου πρόσωπο και είδα τα πράγματα αλλιώς. Με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε λίγα λεπτά. Όλος σου ο κόσμος να διαλυθεί, σαν ένα πιάτο που πέφτει και σε δευτερόλεπτα σπάει σε μικρά κομμάτια, τόσο μικρά που όσο και να θέλεις δεν μπορείς να τα ενώσεις πια. Πρέπει όμως να προσπαθήσεις να επανέλθεις. Να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να δημιουργήσεις κάτι νέο, κάτι πιο δυνατό, πιο ανθεκτικό αλλά παράλληλα να συντηρήσεις και την αισιόδοξη πλευρά σου. Όσο δύσκολο και αν φαίνεται στην αρχή με τον καιρό μπορείς να τα καταφέρεις. Ισχύει τελικά η φράση ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Και πρέπει να “γιατρευτείς” γιατί εκτός από σένα σε χρειάζονται και οι γύρω σου. Η οικογένεια σου,τα παιδιά σου, οι φίλοι σου όσοι σε αγαπούν με λίγα λόγια. Πρέπει εκτός από τον εαυτό σου να δίνεις δύναμη και σε αυτούς που δεν μπορούν εύκολα να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις δυσκολίες. Να δίνεις κουράγιο και να σκορπάς αισιοδοξία σε αυτούς που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα είτε υγείας είτε κάποιας απώλειας. Δεν πρέπει να λυγίσεις και να το βάλεις κάτω. Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που δεν μπορείς να σκέφτεσαι εγωιστικά. Πρέπει να είσαι δυνατός και να το δείχνεις. “Το ξέρω ότι το έχεις! Πιστεύω σε σένα!” αυτά πρέπει να λες στον εαυτό σου και να συνεχίζεις. Η ζωή δεν είναι πάντα γέλια και χαρές. Έχει και πόνο και πίκρες αλλά μη σε παίρνει από κάτω στο χέρι σου είναι να τα ξεπεράσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς όλα αυτά και να προχωρήσεις παρακάτω.

Μάθαμε να βασιζόμαστε στους άλλους και να περιμένουμε από αυτούς να μας “σηκώνουν” κάθε φορά που “πέφτουμε” αλλά δεν είναι έτσι. Τη δύναμη που χρειαζόμαστε την έχουμε μέσα μας. Μπορεί να είναι κρυμμένη καλά αλλά υπάρχει. Συνήθως εμφανίζεται στις δυσκολίες αλλά καλό είναι να την ανακαλύψουμε πριν έρθουν αυτές. Αισιοδοξία και θετικότητα αυτά τα δύο μπορούν να βοηθήσουν πολύ εκείνες τις γκρίζες μέρες της ύπαρξής μας.

Συνειδητοποίησε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ζήσε το τώρα. Αυτό που έχεις και αυτό που σου δίνετε. Μην περιμένεις να έρθει το αύριο για να πεις κάποια πράγματα, για να δείξεις την αγάπη σου ή την ενόχληση σου σε αυτούς που νοιάζεσαι και αγαπάς. Μην αφήνεις πράγματα για αργότερα. Και αν αυτό το αργότερα δεν έρθει ποτέ?! Και αν δεν έχεις την ευκαιρία να πράξεις αυτά που θέλεις?! Θα μείνουν για πάντα μέσα σου και θα σε στοιχειώνουν όλα εκείνα που δεν έκανες τότε που έπρεπε. Θα τα μετανιώνεις αλλά θα είναι αργά. Μάθε να εκφράζεσαι με λόγια και με πράξεις. Δεν είναι κακό να δίνεσαι. Καλύτερα να μετανιώσεις για πράγματα που έκανες παρά για αυτά που δεν έκανες…έτσι δεν λένε?!

Με λίγα λόγια ζήσε τη ζωή σου, μοίρασε αγάπη και αισιοδοξία στους γύρω σου. Μη μιζεριάζεις και μην είσαι κατσούφης. Να είσαι ευγνώμων που έχεις την υγεία σου και όλα τα άλλα θα έρθουν αρκεί να τα θέλεις πολύ και να τα κυνηγήσεις. Και μην ξεχνάς πως ότι κι αν συμβεί  la vie est belle (η ζωή είναι ωραία) που λένε και οι Γάλοι.

Αυτά για απόψε.

 Καλό βράδυ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s